Atec Profile Systems is wereldwijd actief en heeft hoofdkantoren in:
Europa
Midden Oosten
Afrika
Azië
Multifire International is een full service fire engineering- en productiebedrijf met als specialisme bouwkundige brandveiligheid. Onze adviseurs helpen u met de keuze voor het brandwerend systeem die voor uw project het meest geschikt is. Neem gerust vrijblijvend contact op voor informatie.
U kunt het beste contact opnemen met onze specialisten via de website of telefonisch: +31 (0)20 345 9020. Dan kunnen wij er ook zorg voor dragen dat u het beste product kiest voor uw situatie op wettelijk, economisch, praktisch en esthetisch vlak.
Een snelle richtprijs kan worden aangeboden zodra wij een aantal factoren inzichtelijk hebben. Wij raden u aan om contact op te nemen met ons om te bepalen welke producten voor u geschikt zijn. U kunt daarbij gebruik maken van de Multifire rekenstaat. Daarna kan er worden berekend waar deze moeten komen, in welke hoeveelheden en welke factoren daarbij van belang zijn. Tot slot kan een project-specifieke oplossing aangeboden worden.
Nee, zachtboard slopen en vervangen door (brandwerende ) gipsplaten.
Nee, de Tempex is al weggebrand voordat de coating gaat opschuimen.
Nee, u kunt een houten constructie niet brandvertragend coaten maar wel laten voldoen aan brandvoortplantingsklasse 1 of 2.
Nee, dit product is alleen geschikt voor toepassing in een binnen situatie.
Nee, alleen op onbehandeld hout.
Dit kan alleen als er na het brandwerend coaten een steenwol isolatie wordt toegepast.
Nee, bij eenvoudige constructies kunnen zelfs particulieren met een duidelijk advies zelf de brandwerende coating aanbrengen door middel van rollers.
Een verklaring wordt tegen een kleine vergoeding meegestuurd, deze dient ondertekend te worden door degene die de coating heeft aangebracht waarna Multifire een garantie certificaat afgeeft t.b.v. de brandweer of verzekeringsmaatschappij.
Nee, systeem S is niet geschikt voor bescherming van Aluminium.
Ja, wel moeten eerst de zinkzouten worden verwijderd waarna een hechtprimer dient te worden aangebracht.
Nee, de traptreden van een stalen trap zal vrijwel nooit als hoofddraagconstructie dienst doen. Meestal gaat het hier om een vluchtroute die vrij van rook en vuur dient te blijven d.m.v. compartimentering.
Nee, in de meeste gevallen mag een staaldak instorten bij brand omdat dit geen voortschrijdende instorting teweeg brengt. Alleen wanneer er sprake is van een WBDBO eis voor dat staaldak of de profielen onder het staaldak onderdeel uitmaken van een “spaceframe” moet een constructie onder een staaldak brandwerend worden behandeld.
Ja, wanneer een betondak instort zullen de onderliggende vloer(en) zeer waarschijnlijk ook bezwijken er is dan sprake van voortschrijdende instorting.
Ja, dit is mogelijk met zowel systeem S605 als met syteem E.
Ja, een sprinkler is in principe bedoeld om een beginnende brand te blussen. Bij een felle brand of storing aan de sprinklerinstallatie zou het gebouw instorten.
Nee, een preventie officier van de brandweer mag hooguit eisen dat de coating wordt aangebracht volgens de “kwaliteitsrichtlijn Applicatie Brandwerende Coating”.Zie onze website voor meer informatie. Multifire kan in vrijwel alle gevallen rekenkundig aantonen dat er met brandwerende coating Systeem S tot 120 minuten en met Systeem E tot 240 minuten brandwerendheid kan worden gegeven aan een staalconstructie.
Nee, in vrijwel alle gevallen waarbij het staal binnen de norm van de belastingwaardes wordt toegepast is coating economischer in gebruik dan plaat. Daarnaast is er ook nog rondstaal dat niet profiel volgend kan worden afgetimmerd.
Nee, alleen wanneer personen de behandelde profielen kunnen aanraken of vanwege weersinvloeden dient er een laag Topseal te worden aangebracht. Bij de keuze van een specifieke (RAL)kleur kan dit ook alleen worden bereikt door toepassing van een Topseal.
Ja, in een binnensituatie standaard vijf jaar. In een buitensituatie is dat één jaar. Verlengde garantie wordt alleen gegeven in combinatie met een inspectiecontract. Zie onze website voor meer informatie.
Ja, wel dient er een voorbehandeling van de ondergrond plaats te vinden.
Ja, mits er een laag Topseal op de brandwerende coating aanwezig is kan deze met een zelfde soort verf worden overgeschilderd. Systeem S van Multifire is het enige systeem dat hier ook daadwerkelijk op is getest.
Nee, roest zorgt er voor dat er onthechting plaats vindt. Hierdoor gaat de brandwerende werking verloren.
In een vrij geventileerde situatie, hiervan is alleen nog sprake wanneer maximaal 20% van de gevel dicht is. De ontwikkeling van de watergedragen coatings zijn dusdanig dat in de meeste gevallen kan worden volstaan met een van de watergedragen brandwerende coating.
Een kolom zal eerder en bij een lagere temperatuur bezwijken dan een ligger. Daarom moet er meestal meer coating worden toegepast op kolommen dan op liggers. Daarnaast worden liggers meestal niet meer dan aan drie zijden door hitte bij brand aangestraald en kolommen vaak aan alle zijden.
Ja, maar er moet soms wel een voorbehandeling plaats vinden van de ondergrond.
Ja, want de brandscheidende functie geld voor de gehele constructie de profielen staan er in en hebben hooguit de halve bescherming.
Hoewel beide begrippen iets anders betekenen, worden ze in de praktijk dikwijls door elkaar gebruikt. Ook bedrijven die brandwerende/brandvertragende producten aanbieden, gebruiken beide termen door elkaar. Dit doet vermoeden dat er in de praktijk niet zo’n groot verschil bestaat tussen brandwerende en brandvertragende producten, maar dat is er dus wel degelijk. De producten serveren namelijk een heel verschillend doel: de brand en/of hitte tegenhouden of verspreiding van de vlam vertragen. Let bij het aanschaffen van een brandwerend/brandvertragend product vooral op het doel dat je met het product hebt.
Moet het behandelde materiaal minder snel vlam vatten (brandvertragend) of moet het een bepaalde tijd duren voor de vlam een ruimte bereikt of een constructie bezwijkt? Vind je het lastig om te bepalen welk product en/of welke behandeling je in jouw situatie nodig hebt? Moet je voldoen aan een bepaalde brandveiligheidseis maar weet je niet hoe? Neem gerust contact op met onze technische specialisten.